Vabilo na občni zbor

Letos je volilno leto in zakaj bi bilo v našem PGD kaj drugače. Torej, izmed vseh vsakoletoenakih točk dnevnega reda rednega letnega občnega zbora (preberete si jih lahko v vabilu, ki ste ga prejeli na dom) je napomembnejša točka 6. Volitve novega vodstva.

Se čutite dovolj sposobnega, zavzetega, zavednega, odločnega, … (kljub temu, da je zapisano v moški spolni obliki velja pobuda seveda tudi za ženske) se še lahko javi in bo ob zadostnem številu podpore – izvoljen!

Torej? Si pripravljen/pripravljena? Se vidimo v soboto, pa bomo videli kdo je kdo v tem PGD!?

Z gasilskim pozdravom “NA POMOČ”.

 

 

Posted in Novice | Komentiranje izklljučeno

Zadnja tatinska pohoda Tornattija

Vedno več vprašanj prejemamo ali februarja res zaključujemo s predstavami Daria Foja Niti tat ne more pošteno krasti. No, z veseljem vam sporočamo, da sta na sporedu še dve ponovitvi in sicer prva v petek 9. marca v Ambrusu in druga, ta pa res zadnja, v soboto 10. marca na Sv. Gregorju. Obe predstavi bosta v tamkajšnem kulturnem domu in obe ob 19.00 uri.

Lepo vabljeni!

Posted in Novice | Komentiranje izklljučeno

Ne zamudite zadnjih ponovitev

V Februarju bo Gledališče pod mostom predvidoma zadnjič izvedlo igro Daria Foja – Niti tat ne more pošteno krasti. Vidite jih lahko na Krki, na Golem in na Čemšeniku. Več na naših gledaliških straneh.

Lepo vabljeni

 

 

Posted in Novice | Komentiranje izklljučeno

Prve predstave Gledališča pod mostom v 2018

Gostovanja Gledališča pod mostom v januarju 2018 s komedijo Daria Foja Niti tat ne more pošteno krasti:

  • petek 12.1.2018 – Kulturni dom Šentvid pri Stični
  • sobota 13.1.2018 – Levstikov dom Velike Lašče
  • petek 26.1.2018 – Kulturni dom Muljava
  • sobota 27.1.2018 – Jakličev dom Videm Dobrepolje

Vse predstave so ob 19.00 uri.

Vljudno vabljeni!

 

Posted in Novice | Komentiranje izklljučeno

Občinska vaja Boštanj 2017

V soboto 21.10.2017 je pod Boštanjem potekala občinska gasilska vaja pod okriljem Gasilske zveze Grosuplje. Vaja je bila organizirana z namenom preverjanja usposobljenosti gasilskih društev v občini Grosuplje za posredovanje pri nesrečah večjega obsega. V tem smislu je bila tako sama vaja razdeljena na štiri sektorje, ki so med drugim vključevali notranji požar poslopja, prometno nesrečo, nesrečo z nevarno snovjo in gozdni požar.

Vaje so se udeležili tudi štirje člani našega PGD, ki so bili razporejeni za delovanje v okviru četrtega sektorja. Ta zadolžitev je pokrivala pomoč pri pripravi in polnjenju namenskega rezervoarja z vodo, iz katerega je helikopter Slovenske vojske zajemal vodo za gašenje gozdnega požara.

Vaja je potekala v popoldanskih urah in je bila ocenjena kot uspešno izvedena. Prisotnih je bilo več kot 130 gasilcev iz 18 društev, kar predstavlja pomembno potrditev ustrezne usposobljenosti gasilcev v občini.

Pripravil: Andraž Rihar

Posted in Novice | Komentiranje izklljučeno

Nova turneja Gledališča pod mostom

Mario Tornatti in njegova druščina se bodo konec novembra odpravili na večerni pohod po Grosuplju in okolici s komedijo Daria Fo-ja Niti tat ne more pošteno krasti. Kje in kdaj jih lahko pričakujete?

Gasilski dom Polica, petek 24.11.2017

Kulturni dom Grosuplje, sobota 25.11.2017

Gasilski dom Višnja gora, petek 1.12.2017

Kulturni dom Škofljica, sobota 2.12.2017

Z baterijo bo posvetil in pogledal ali ste prišli, vsakič ob 19.00 uri!

Vabljeni!

PS: novi termini in nove lokacije pa v začetku naslednjega leta!

Posted in Novice | Komentiranje izklljučeno

Občinsko gasilsko tekmovanje

V soboto 9.9.2017 je v bilo Grosupljem občinsko gasilsko tekmovanje. Naše društvo PGD Velika Loka je imelo na tekmovanju tri ekipe in kar dvema se je uspelo uvrstiti na regijsko tekmovanje, ki bo v soboto 23.9.2017 v Kočevju. Starejše gasilke so bile druge, starejši gasilci tretji, pionirji pa so bili peti.

Vsem nastopajočim čestitam!

Predsednik PGD Velika Loka: Peter Brlan

Danes bo malo večji poudarek na naših mladih gasilkah in gasilcih, zato tudi malo več njihovih slik:

Posted in Novice | Komentiranje izklljučeno

Kolpa 2017

Že sedmo leto zapovrstjo smo se mladi loški gasilci skupaj z malo starejšimi odpravili na taborjenje ob reki Kolpi.

Letos smo se za razliko od prejšnjih let v Belo krajino odpravili v začetku avgusta in kot rezultat tega smo se lahko kopali v zelo topli vodi (imela je kar 26°C). Večinoma smo imeli lepo vreme, ko pa nam je to delalo preglavice, smo se zamotili s kartanjem (nekateri pa ribolovom :) ).

Velikokrat smo igrali tudi nogomet ter odbojko na mivki. Poleg vsega naštetega nas je razveseljevala tudi dobra hrana, za katero so poskrbeli naši spremljevalci.

Pripravila:

Neža Brlan

Posted in Novice | Komentiranje izklljučeno

Veteransko tekmovanje Krka 2017

Veteranska ekipa članov PGD Velika Loka se je 17. junija 2017 udeležila “Tekmovanja veteranskih enot z vprežno ročno brizgalno izdelano do leta 1940″, ki je bilo pred gasilskim domom na Krki v organizaciji njihovega društva z njihovo opremo. Veteransko tekmovanje je bilo letos že 17. po vrsti. Skladno z razpisom lahko v ekipi tekmujejo člani stari nad 50 let, napadalca in desetar pa morajo biti stari nad 58 let.

Tudi letos so se pri izvedbi napada od dvojaka do ognjene črte uporabljale manjše D cevi, ki se bistveno hitreje napolnijo z vodo ter se zato precej skrajša čas vaje. Prav uporaba teh manjših cevi pa pogojuje natančno in hitro spajanje cevi, saj se v nasprotnem primeru zelo poveča možnost napake. Tekmovanje se izvaja z eno vajo na vprežni  ročni brizgalni in zbijanjem dveh tarč ter dvema vajama raznoterosti, kjer se s staro ročno brizgalno skozi odprtino na tarči napolni 5 litrov vode.

Naša ekipa je tekmovala v sestavi: Franc Brlan, Jože Hribar, Stane Kogovšek, Janez Medved, Andrej Menard, Milan Mohar, Stane Potokar, Jože Zabukovec in Stane Zabukovec. Tekmovanja se je udeležilo 7 moških veteranskih ekip in z upoštevanim časom seštevka treh tekmovalnih vaj, je ekipa PGD Velika Loka zasedla odlično 2. mesto in prejela pokal.

Čestitke veteranski ekipi PGD Velika Loka!

Pripravil: Stane Zabukovec

Posted in Novice | Komentiranje izklljučeno

Velika Loka in Velika gasilska veselica

Tudi letos bomo v Veliki Loki pripravili gasilsko veselico in to tradicionalno na zadnjo soboto v maju – torej 27. maja! In kdo nam bo letos igral? As Band, vam povem oni so pravi asi kar se tiče muske in zabave.

Za hrano in pijačo bodo kot vedno poskrbell velikološki gasilci in gasilke. Vroči meski z roštilja, mrzu pirček, … mmmm že komaj čakam.

Razlogov, da pridete je več kot dovolj – izgovorov, da vas ne bo, pač ne. Evrosong je mimo, Lige prvakov še ne bo, formula je šele v nedeljo popoldne (ravno pol ure po tistem, ko boste vstali :) ), …

Se vidimo!!!

Za vse nedomačine in nepoznavalce pa tale predstavitveni video As Band-a.

Posted in Novice | Komentiranje izklljučeno