Prireditev ob materinskem dnevu

V dvorani Prostovoljnega gasilskega društva Velika Loka smo v nedeljo 25. marca 2018 pripravili že tradicionalno proslavo ob praznovanju materinskega dne. To je praznik, ki ga ne praznujejo le mame, ampak cele naše družine, od najmlajših pa do babic in dedkov. Prireditev, ki je bila dobro obiskana, smo pripravili članice in člani Gledališča pod mostom, naši najmlajši iz vasi Velika in Mala Loka, povabljeni gostje ter PGD Velika Loka. Za začetek so nam najmlajši zrecitirali, zaplesali in zapeli nekaj prisrčnih pesmic, ki so se jih naučili od lanskega leta.

Naslednji so na odru nastopili mladinci s šaljivim skečem: “Pony Express”. Skeč prikazuje dogajanje v podjetju za dostavo pošiljk, kjer od stranke dobijo nenavadni paket in željo za pošiljanje daleč stran. Skeč je po internetni predlogi prevedla, priredila in organizirala Neža.

Sledila je plesna točka, ki so nam jo pripravili gostje, Folklorna skupina Sv. Mihaela iz Grosuplja, ki nam je z venčkom ljudskih plesov polepšala dan.

Ob koncu je Gledališče pod mostom nastopila s krajšo predstavo Praznik. Dogaja se v družini, ki ob današnjem hitrem tempu in malodušju pozabi na materinski dan. Zadevo v svoje roke vzame najmlajša hči in poskrbi za skupno voščilo babici. Predstavo je z občutkom, malce hudomušno, malce poučno, vsekakor pa zanimivo napisala prof. Maja Zajc Kalar in se ji za to iskreno zahvaljujemo.

Med nastopi skupin oz. ob menjavi scene nas je s harmoniko zabaval Maj.

Po prireditvi smo materam podarili nageljne za praznik, vse obiskovalce pa v prostorih gasilskega doma pogostili s pijačo in slastnim pecivom, ki so ga pripravile naše pridne gospodinje. Ob tem smo si zaželeli snidenja ob letu osorej.

Stane Zabukovec

This entry was posted in Novice. Bookmark the permalink.

Comments are closed.