Medgledališko srečanje 2018

Skupina Gledališče pod mostom je 28.9.2018 gostilo 11. po vrsti tradicionalno gledališko srečanje – piknik prijateljskih gledaliških skupin iz občin Grosuplje in Ivančna Gorica. Letošnjega srečanja so se udeležili predstavniki KD Gledališče Krka, KD Ambrus in KD Sv.Mihael iz Grusupljega.

Po 17.00 uri smo sprejeli prve goste v letni kuhinji PGD Velika Loka ter jim izrekli dobrodošlico.

Ob prijetnem klepetu smo jim postregli z okrepčilom in manjšo predjedjo. Ob 18,30 je sledila kratka predstavitev naših vasi Velike in Male Loke, potoka Breg ter Babnikovega in Mišnikarjevega mlina, ki ju je poganjala voda iz … uganili ste - iz potoka.

Ob že ustaljeni praksi so prisotna društva predstavila svoje delovanje v tekočem letu in podala plan dela za prihodnjo kulturno sezono. Za vrhunec kulturnega dogajanja na srečanju so poskrbeli mlajši člani naše gledališke skupine GPM, ko so na odru zelo domiselno uprizorili skeč Pony Ekspress, katerega so si vsi prisotni z užitkom ogledali.

Po tem “uradnem delu” nam je vsem teknil izdaten obrok okusne hrane in primerne pijače. Ob sproščenem druženju, prijateljskem klepetu in v vedrem vzdušju polnem smeha, je srečanje trajalo še dolgo v noč.

Seveda v Loki ne manjka tudi harmonika, to pot je za vedre zvoke poskrbel naš Drago.

Stane Zabukovec, predsednik GPM

V tekst se je vtikal in zrno (slike) dodal: Mare

This entry was posted in Novice. Bookmark the permalink.

Comments are closed.