Počastitev materinskega dneva v Veliki Loki

Letošnje praznovanje materinskega dneva v dvorani Prostovoljnega gasilskega društva Velika Loka v nedeljo 31.3.2019 je bilo še posebej pestro. Že tradicionalno prireditev v last mamam, očetom, babicam, dedkom, … smo z zanimivim kulturnim programom, polnim humorja in glasbe, pod mentorstvom Zlate in Judite, pripravili člani in članice skupine Gledališča pod mostom, naši najmlajši iz vasi Velike in Male Loke ter PGD Velika Loka.Po uvodnem pozdravu Mance so se nam predstavili najmlajši z lepimi deklamacijami, zaplesali so in ubrano zapeli nekaj prisrčnih pesmic, ki so bile namenjene prav mamam ter skupaj pogumno nastopili še v smešni zgodbici – skeču: “V šoli”.

Sledila je kulturna točka v kateri so na odru nastopili mladinci s skečem z naslovom: “Kviz”. Danes, ko je pogovarjanje, poslušanje oz. neposlušanje, težava sodobnega načina življenja, so mladi predstavili kako si le s pogovorom, zaupanjem in medsebojnimsprejemanjem lahko spletemo mrežo zaupanja med ljudmi.

Nato je Skupina Gledališče pod mostom nastopila s krajšo predstavo “Predzadnji počitek”. V sobi dveh stanovalk doma, vlada nered zaradi nevoščljivosti in nezaupanja med njima. Ker tudi negovalec v domu ne more pomiriti sporov, poleg stanovalkine družine v dogajanje poseže še direktor doma in umiri strasti. Predstavo je malce hudomušno, nekoliko poučno, vsekakor pa zanimivo napisala prof. Maja Zajc Kalar, za kar se ji zahvaljujemo.

Med posameznimi nastopi nas je s harmoniko zabaval Maj.

Ob zaključku prireditve smo materam podarili cvetje za praznik, vse številne obiskovalce pa povabili na dvorišče ob gasilskem domu, kjer smo jih pogostili s pijačo in sladkim pecivom, ki so ga pripravile naše gospodinje in gasilsko društvo.

Pripravil: Stane Zabukovec, Foto: Judita Menard

This entry was posted in Novice. Bookmark the permalink.

Comments are closed.