Veteransko tekmovanje Krka 2019

Veteranska ekipa članov PGD Velika Loka se je v soboto 22. junija 2019 udeležila “Tekmovanja veteranskih enot z vprežno ročno brizgalno izdelano do leta 1940″, ki je bilo letos že 19. po vrsti pred gasilskim domom PGD Krka v organizaciji njihovega društva in z njihovo opremo.

Tudi letos se je pri izvedbi napada od dvojaka do ognjene črte uporabljalo tanjše D cevi, ki se hitreje napolnijo z vodo. Prav uporaba teh cevi pa zahteva natančno in pazljivo razvijanje in spajanje cevi, saj se v nasprotnem primeru cevi hitro zavozlajo. Tekmovanje obsega dve vaji na vprežni ročni brizgalni in zbijanje dveh tarč ter dvema vajama raznoterosti kjer je potrebno s staro ročno brizgalno skozi odprtino na tarči napolniti 5 litrov vode. Za končni rezultat se upošteva najboljši čas vsake vaje.

Naša ekipa je tekmovala v sestavi Franc Brlan, Jože Hribar, Stane Kogovšek, Janez Medved, Andrej Menard, Stane Zabukovec, Jože Zabukovec in rezerva Stane Potokar. Tekmovanja se je udeležilo 7 ekip, naša veteranska ekipa PGD Velika Loka pa je zasedla odlično 2. (drugo) mesto in za to prejela pokal in Diplomo za udeležbo.

Pripravil: Stane Zabukovec

This entry was posted in Novice. Bookmark the permalink.

Comments are closed.