Izlet GPM

Mineva že teden dni odkar smo odšli na dvodnevni gledališki izlet. Zjutraj, ko smo se zbrali ob avtobusu v turobnem vremenu, smo kar nekoliko zaskrbljeni odrinili na pot proti morju. Tolažili amo se z mislijo, da iz slabega jutra lahko nastane lep dan. In res, že prvi dan smo se imeli lepo, drugi dan pa je bil prav prekrasen. Verjamem, da sms vsi veliko videli, se sprostili in uživali v doživetjih morja. Upam, da nam ta izlet ostane dolgo v spominu.

Zahvala vsem, ki so kakorkoli sodelovali pri organizaciji izleta, dobrot na avtobusu in skrbi za dobro voljo.

Ne samo vreme, dobro vzdušje je tisto po katerem si zapomnimo posamezni izlet. In teba som imeli na tem izletu obilo.

Kulturniški pozdrav, Stane Zabukovec – GPM

Prvi cilj našega izleta je bil kraj Smiljan (v bližini Gospiča), kjer je rojstni kraj Nikole Tesle in tudi muzej posvečen njegovemu življenju in delu. Na kratko o dosežkih: 700 izumov (120 patentiranih), med njimi elektromotor, daljinsko upravljanje, brezžični prenos energije na daljavo, hidroelektrarna v Niagari, radio, …

Prispeli v Zadar in se odpravili malo proti morju in proti staremu delu mesta. Na koncu je izpadlo tako, da smo prepešačili cca 5 km do starega mestnega jedra, do morskih orgel. Zaradi množice turistov in prireditve v bližini jih skoraj nismo slišali.

Zato smo se odločili, da se zvečer vrnemo. Vnovič preko mostu, ki povezuje in približa polotok, na katerem je stari del mesta.

Ponoči v svojih lučkah zasije “pozdrav soncu”, ki je čez dan sončna elektrarna, ki proizvede dovolj elektrike za nočno delovanje pozdrava soncu in celotno osvetlitev Rive.

Dan 2 in odhod na izlet z ladjico Zrno. Pogled na morske orglje z morja.

Postanek v Kukljici, malem zalivu in pristanu na JV delu Ugljena, ki je obrnjena proti celini. Po dramı tik pred pristankom, smo se nastavili sončku v Starem mlinu. Najpogumnejši so se celo kopali.

Na povratku nas je burja opomnila na napoved prihajajočega slabega vremena.

Tole res še ni sneg, ki pa nas je pričakal cca 100 km naprej proti domu.

Lepo je bilo, še bomo šli.

Hvala vsem za poslane fotografije.

Comments are closed.